Antecedents
L’octubre de 2014 l’Ajuntament de Felanitx en col·laboració amb un grup de professionals del món de la informàtica i les noves tecnologies del municipi, varen decidir crear un esdeveniment que congregàs els amants de les TIC i de l’oci digital, amb la intenció de contribuir a la divulgació de la cultura digital. La FTW vol ser un espai de trobada per als amants de les noves tecnologies, on aquests puguin desplegar els seus equips informàtics rompent la barrera de la impersonalitat d’ internet, conèixer la persona que hi ha darrera cada Nick, compartir experiències, aprendre uns dels altres i generar una competició de e-sports reconeguda a nivell de l’illa.
Vol oferir activitats de divulgació tecnològica, científica i digital, per al públic en general. I pretén crear un espai únic per a nins i joves, destinat a estimular-los en l’ús de la tecnologia com a eina per a la creació, a través de diferents tallers i experiències.
Experiències:
Oferim un espai de trobada per als amants dels ordenadors i els videojocs. Al llarg d’aquests anys han passat per les nostres instal·lacions una mitja de 60 participants en les edicions d’abans de la Covid-19.La mitja va baixar una mica l’edició 2022 ja que veniem d’una aturada de dos anys consecutius i es va muntar amb un mes i mig.
A l’inici el perfil dels assistents eren joves d’edats compreses entre els 14 i 45 anys, alguns d’ells jugadors de diferents tornejos que oferiem. Però amb el pas dels anys la nostra Lan s’ha convertit en un espai de trobada per adults que de joves eren grans jugadors de videojocs, que valoren tenir aquest espai i poder compartir tres dies amb gent que té les mateixes inquietuds que ells. El perfil ha anat canviant amb el pas dels anys i ara podriem dir que els nostres participants tenen entre els 20 i 50 anys, tenen un poder adquisitiu de mitjà a alt, molts d’ells es dediquen al sector de la informàtica i empren dispositius dissenyats al seu gust.
Les competicions sempre han format part de la cultura dels videojocs, i un dels nostres objectius principals era donar suport als e-sports. Aquests a poc a poc es van convertint en esdeveniments de gran popularitat, tant en participació com en audiència.
En un primer moment la nostra intenció era oferir un o dos tornejos de qualitat amb uns premis atractius per congregar els millors jugadors de l’illa. Però amb el pas del temps hem descobert que molts de participants no venen a guanyar un premi en concret, sinó que venen a compartir una experiència. I hem anat modificant els tornejos en funció de les preferències i interessos dels participats de cada edició, oferint més varietat.
Durant aquests anys hem oferit tornejos de LOL, Streetfighter II, Mindcraft, Call of Duty4, Quake3, Clash Royale, etc…
La FTW vol crear un espai únic per a nines, nins i joves, on aquests puguin descobrir i manipular les darreres novetats en educació i tecnologia. Aconseguim aquest objectiu amb una àmplia oferta de tallers destinats a nins i nines a partir dels 3 anys i fins els 14. Cada any passen una mitja de 120 infants i joves arribats de tots els indrets de l’illa.
Els tallers han anat variant cada any i adaptant-se als nous materials que han sortit. Els que han tengut més demanda al llarg de les diferents edicions han estat: beebot i dash & dot, Scratch jr, la realitat augmentada amb Chromville i Lego Mindstorms.
Durant un anys varem volem oferir una experiència única combinant l’activitat per antonomàsia del lleure educatiu: les colònies amb la tecnologia. L’objectiu era oferir un programa que combinava activitats d’innovació tecnològica i activitats lúdiques per tal de reforçar la competència social i educativa. Una experiència única de convivència, on el respecte, la col·laboració, la cooperació i la diversió eren els elements imprescindibles durant aquests dies.
Seguint amb el nostre objectiu de crear un marc únic per al desenvolupament i la creativitat dels més joves, varem organitzar una competició de robòtica educativa: la World Robot Olympiad. És una competició de caràcter internacional, element que varem considerar com a plus atractiu per als infants i joves.
Les conferències formen part també de la nostra programació. Han passat per les nostres instal·lacions un seguit de professionals d’aquest àmbit que ens han informat de les novetats del moment. Algún d’ells han estat el Felanitxer Llorenç Valverde, el doctor Ricardo Galli, na Patricia Bárcena, en Pancho Pérez i un llarg etc…
A l’edició 2017 canviarem el format i enlloc de conferència oferirem una taula rodona amb Dayo Script com a convidat especial. Sota el títol: “ El videojuego, del mando al mundo “. Hi participaren: Miquel Lluís Mestre que s’encarregà de moderar la taula i com a ponents Pere Sbert, Shaila Garcia i Victor Navarro.
A l’edició del 2018 varem gaudir amb la col·laboració de Reykob 7.0, youtuber que s’encarregà de la dinamització del torneig de Clash Royale i al mateix temps en va oferir una conferència sobre ” Com passar d’un grup d’amics a un club de e-sports “. Hi participaren tots els membres de Boss Gaming club de e-sports.
Hem comptat amb la presència de Paco Gaita, campió del Món de Mario Kart, el qual va compartir amb nosaltres la seva experiència i els sacrificis que s’ha de fer per jugar amb l’èlit.
Després d’una aturada forçosa per la pandèmia de la Covid-19 a l’edició del 2022 es va apostar per les xarxes socials i els influencers. Varem comptar amb la presència de @healthy_marga ( Marga Bermúdez ) i @gloriiaamp ( Glòria Monserrat ) que oferiren una taula rodona moderada per na Patricia Bárcena.